18 de març, 2013

Tanzània, cinquena part

El segon dia al Serengeti va començar a la piscina dels hipopòtams (la Hippo Pool), una zona de riu a on passen el dia els hipos, descansant i fent vida gregària, mentres esperen a que arribi el vespre, quan comencen a activar-se i surten de l'aigua per menjar.

Hippopotamus amphibius







Després d'una bona estona observant els hipopòtams, vam tornar al cotxe i vam continuar el camí pel parc. Aquell dia no va fer tan bo com el primer i ens va ploure força estona. La pluja dificulta l'observació de fauna, però vam viure altres experiències (i el moment que més por he passat de tota la meva vida).

Aquest grup d'elefants el vam trobar molt a prop de la carretera i vam poder fer fotos de ben a prop.




Als termiters gegants abandonats és fàcil trobar mangostes que els han colonitzat.


Molts animals estan acostumats a la presència de vehicles i no tenen por de passejar-se per la carretera.





guineu orellut (Otocyon megalotis)
En aquell moment ja plovia força així que vam tornar a l'Hippo pool una estona més i després vam tornar al campament. Per sortir i entrar al Serengeti cada dia havíem creuat un petit riu per un pont baix. Però aquella tarda el riu havia crescut molt per la pluja i l'aigua cobria el pont completament. Al creuar, la força de l'aigua va començar a empényer el cotxe cap al riu (a on s'estaven banyant uns hipos que ens miraven encuriosits). Per un moment em vaig veure a l'aigua, però gràcies a la traça del Max com a conductor vam arribar a l'altra banda del riu sans i estalvis.

Al matí següent vam fer una última visita al Serengeti de camí ja cap a la zona de Ndutu, a on van a criar els nyus cada any del desembre al febrer, abans de començar la gran migració cap a Kènia.
A l'àrea de conservació del Ngorongoro, a les planes entre l'ACN i el Serengeti, ens vam retrobar amb els nyus que ja havien deixat Ndutu enrere i començaven a avançar cap el Masai Mara. De nou al voltant dels nyus es mouen altres animals, i vam trobar una parella de hienes que protegien inquietes les restes que un lleó, que vam veure més endavant, havia deixat. El lleó amb la panxa plena, descansava al fang per estar fresc.







Vam deixar el Serengeti després de tres dies d'emocions i molt satisfets amb el que havíem vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada