06 de març, 2015

Colorado, primera part

Deixem Denver enrere i ens endinsem de ple en la nostra ruta de parcs nacionals.
El primer de la llista va ser el Rocky Mountain National Park, al bell mig de les muntanyes rocalloses. El RMNP és perfecte per veure fauna d'alta muntanya com la pica americana (a la tundra) o els Big-Horn Sheep (mufló de les Muntanyes Rocalloses); tot i que és més freqüent trobar-se amb grans ramats de cérvols i d'ants. A més, el parc és famós pels seus preciosos llacs alpins i l'espectacular tundra alpina (que es troba per sobre del límit arbori); i per contenir una gran part de la divisòria continental nord-americana que divideix el parc en una part oriental (més seca, amb predomini de glaceres) i una occidental (més humida, amb predomini de boscos). El punt més alt és el Longs Peak de 4346 m.

Des de Denver, hi ha aproximadament una hora fins al RMNP, al que s'arriba pel sud. Un cop aquí s'agafa la Peak to Peak Highway (una ruta escènica, per gaudir dels paisatges) i s'arriba a Estes Park, l'entrada del nordest. Aquí es poden trobar diferents allotjaments, restaurants i botigues.
Aquella mateixa tarda, després de consultar amb els Rangers del Visitor Centre, vam visitar dos llacs alpins. És molt aconsellable parlar amb els rangers, ja que ells (que són molt amables) saben on és millor anar per veure fauna i a quina hora, i tenen informació recent de les últimes observacions que s'han fet de totes les espècies. 




La primera parada Sprague Lake. Una caminada molt agradable al voltant del llac. Tot i que és millor anar al matí per veure les muntanyes reflexades a l'aigua.



Tamias minimum 




Spermophilus lateralis
La segona parada, el Bear Lake Trailhead. Una altra caminada al voltant d'un llac alpí,






De camí cap a la sortida del parc, cap al capvespre, vam passar per davant de ramats de cérvols que menjaven tranquil·lament ben a prop de la carretera.

Cervus elaphus




Un cop vam ser de nou a Estes Park vam buscar un lloc per dormir, i vam acabar a un motel molt autèntic, l'Elkhorn Lodge, regentat per uns cowboys que a més ofereixen música country en directe.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada