05 de maig, 2014

Costa Rica, segona part

Un cop instal·lats al "nostre" cotxe, vam deixar el Carib enrere per endinsar-nos a la zona de volcans. A Costa Rica hi ha molts volcans que es poden visitar, com l'Irazú, el Rincón de la Vieja o el Turrialba, però nosaltres en vam triar els dos més actius: el Poàs i l'Arenal.

Al Parc Nacional del volcà Poàs es pot visitar el cràter actiu del volcà, que el Neil Armstrong va dir que li recordava a la lluna. Al cràter s'accedeix fent una passejadeta en pla des de l'aparcament, i després es pot fer una caminada fins a la llacuna Botos , un cràter extint que s'ha omplert d'aigua de pluja.
Per gaudir de les vistes al cràter es recomanable arribar-hi d'hora, abans de les 10 del matí, abans de que els núvols es tanquin i dificultin molt la visibilitat.













Un cop acabada la visita, vam continuar la nostra ruta fins al poble de La Fortuna, a on teníem l'allotjament amb vistes a l'espectacular volcà Arenal.

De camí entre el Poàs i l'Arenal, ens vam trobar tres petites meravelles a la carretera: aquesta impressionant cascada, una manada de coatís (que s'acosten als turistes demanant menjar, uff) i un arbre ple de mones, en un dels seus descansos abans d'anar a dormir.


coatí de nas blanc, Nasua narica


aluata de mantell, Allouatta palliata
L'Arenal havia estat actiu fins l'any 2010, oferint espectacles nocturns d'expulsió de lava que res tenien a envejar als millors focs d'artifici. Una llàstima que ja feia uns anys que descansa, i només es pot veure una mica de fum sortint del cràter. 
Per raons de seguretat, al volcà no s'hi pot accedir però sí al Parc Nacional del volcà Arenal a on vam anar (després d'esmorzar) a fer una caminada fins al mirador, amb vistes al volcà i al llac Arenal, un llac artificial i el més gran de Costa Rica.


urraca blava crestada, Calocitta formosa








El volcà es va mostrar tímid, cobert de núvols, però encara ens quedaríem un dia més a la zona i jo mantenia l'esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada