05 de maig, 2014

Costa Rica, quarta part

Vorejant el llac Arenal, conduint per la pitjor carretera que ens vam trobar en tot el viatge (l'única no asfaltada i plena de bots) s'arriba fins al poble de Santa Elena, un lloc molt conegut per a poder realitzar esports d'aventura, com la tirolina, i per la Reserva Natural de Monteverde.

Nosaltres que no som gaire fans dels esports d'aventura, però sí de la natura, vam descartar les tirolines i vam dedicar el dia a la visita a la Reserva. El bosc nuvolós de Monteverde està envoltat per densos núvols baixos que es formen quan es refreden els vents càlids que venen del Carib, degut a l'alta humitat (gairebé sempre del 100%) i les baixes temperatures (es troba a 1200m). Un espectacle natural únic, amb una vegetació molt especial i una fauna particular, predominantment ocells com el magnífic Quetzal

Va ser un encert contractar un guia, allà mateix, ja que ens va explicar infinitat de curiositats i ens va sorprendre amb els seus enormes coneixements. Sense el Christian, el nostre guia, ens hauríem perdut moltes coses i tots els ocells ens haguessin passat desapercebuts. Un plaer.
A més, vam tenir la sort de que, només entrar, un altre guia ens va avisar sobre l'albirament d'un quetzal mascle a un "aguacatillo" (el seu arbre favorit, al que s'acosten a menjar durant les primeres hores del matí) que es trobava molt a prop.

El mascle de quetzal, a part de per les llargues plomes de la cua, es diferencia de la femella pel pit vermell (gris a la femella) i el bec groc. Les fotos no són massa bones (ens tornarem a trobar quetzals, mascles i femelles, més endavant) però serveixen per veure com d'espectacular és aquest ocell.

Quetzal, Pharomacrus mocinnoA Monteverde, també és molt interessant observar la canopy (la part de la capçada dels arbres) travessant els ponts penjants que es troben al mig del bosc, per a poder apreciar la gran diversitat vegetal que es dóna en molt poc espai. 

Els guies porten aquests telescopis que permeten l'observació de fauna, que està lluny, amb força detall i sense destorbar-la provocant que fugin. Això sí, cal un ull entrenat per a trobar-la i poder enfocar-la.

Amb Monteverde deixarem enrere la zona central del país i començarem a recórrer la costa del Pacífic. La primera parada serà el Parc Nacional de Carara i el riu Tárcoles, amb els seus enormes cocodrils, mentres fem camí fins a Quepos, per visitar el súper conegut Parc Nacional de Manuel Antonio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada