10 d’abril, 2014

Els Víkings arriben a Barcelona


El dimarts 8 d'abril es va inaugurar al museu marítim de Barcelona l'exposició Víkings, que es podrà visitar fins el 28 de setembre d'aquest any. L'exposició consta d'una col·lecció impressionant d'objectes de la vida quotidiana d'aquest poble que ens permet conéixer molt millor qui eren i com vivien aquests homes i dones del nord.

Els víkings van poblar Escandinàvia entre el 750 i el 1100 dC i no només van ser uns bàrbars saquejadors, com s'acostuma a creure, sinò que també van ser comerciants i uns artesans excel·lents.

Holger the Dane, castell de Kronborg (Dinamarca) 
L'exposició es divideix en diferents àmbits de la vida quotidiana del víkings: els ritus funeraris, l'artesania, la forma de vestir, l'agricultura, les classes socials, el comerç i la mitologia; i fa una descripció força detallada de cada un.

pedra rúnica a Gamla Stan, el centre d'Estocolm
Fent el recorregut per les vitrines de l'exposició podreu descubrir curiositats com qui va esculpir el martell de Thor, qui eren les Valquíries i un joc de taula; o aprendre què el casc amb banyes, tan popular, és històricament incorrecte! Molt i molt interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada