11 de novembre, 2013

La Fageda d'en Jordà

La Fageda d'en Jordà és una de les reserves naturals que formen part del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, un bosc de faigs conegut per la seva riquesa cromàtica, sobretot a la tardor, i protagonista d'aquest bonic poema de Joan Maragall:

La fageda d’en Jordà

Saps on és la fageda d’en Jordà?

Si vas pels vols d’Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profond
com mai cap més n’hagis trobat al món:
un verd com d’aigua endins, profond i clar;
el verd de la fageda d’en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi a poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud:
s’atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot lo món
en el silenci d’aquell lloc profond,
i no pensa en sortir, o hi pensa en va:
és pres de la fageda d’en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!

La Fageda d'en Jordà acostuma a fer el canvi de color de les fulles a principis de novembre, però com que aquest any el fred no acaba de començar, el color que predomina encara és el verd. Tot i així, és un indret de gran bellesa.


la fageda també es pot recórrer en carruatge 

A dintre de la fageda es troba la Cooperativa de la Fageda, una organització sense ànim de lucre, que produeix iogurts, melmelades i gelats. Allà vam parar una estona a prendre un refresc i ens vam assabentar de que  es feien visites guiades a la cooperativa, prèvia reserva, per a poder conéixer la fàbrica i la granja, entre d'altres coses.


Vam dinar a l'Hostal dels Ossos, a peu de carretera entre Olot i Santa Pau. El restaurant és membre del grup de Cuina Volcànica, que vol preservar la cuina tradicional de la terra amb productes propis i receptes de tota la vida.

Després de dinar vam anar a donar un passeig pel centre històric medieval de Santa PauAl fons, al centre de la foto, es pot veure la Badia de Roses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada