05 de maig, 2014

Costa Rica, quarta part

Vorejant el llac Arenal, conduint per la pitjor carretera que ens vam trobar en tot el viatge (l'única no asfaltada i plena de bots) s'arriba fins al poble de Santa Elena, un lloc molt conegut per a poder realitzar esports d'aventura, com la tirolina, i per la Reserva Natural de Monteverde.

Nosaltres que no som gaire fans dels esports d'aventura, però sí de la natura, vam descartar les tirolines i vam dedicar el dia a la visita a la Reserva. El bosc nuvolós de Monteverde està envoltat per densos núvols baixos que es formen quan es refreden els vents càlids que venen del Carib, degut a l'alta humitat (gairebé sempre del 100%) i les baixes temperatures (es troba a 1200m). Un espectacle natural únic, amb una vegetació molt especial i una fauna particular, predominantment ocells com el magnífic Quetzal

Va ser un encert contractar un guia, allà mateix, ja que ens va explicar infinitat de curiositats i ens va sorprendre amb els seus enormes coneixements. Sense el Christian, el nostre guia, ens hauríem perdut moltes coses i tots els ocells ens haguessin passat desapercebuts. Un plaer.
A més, vam tenir la sort de que, només entrar, un altre guia ens va avisar sobre l'albirament d'un quetzal mascle a un "aguacatillo" (el seu arbre favorit, al que s'acosten a menjar durant les primeres hores del matí) que es trobava molt a prop.

El mascle de quetzal, a part de per les llargues plomes de la cua, es diferencia de la femella pel pit vermell (gris a la femella) i el bec groc. Les fotos no són massa bones (ens tornarem a trobar quetzals, mascles i femelles, més endavant) però serveixen per veure com d'espectacular és aquest ocell.

Quetzal, Pharomacrus mocinno



A Monteverde, també és molt interessant observar la canopy (la part de la capçada dels arbres) travessant els ponts penjants que es troben al mig del bosc, per a poder apreciar la gran diversitat vegetal que es dóna en molt poc espai. 









Els guies porten aquests telescopis que permeten l'observació de fauna, que està lluny, amb força detall i sense destorbar-la provocant que fugin. Això sí, cal un ull entrenat per a trobar-la i poder enfocar-la.





Amb Monteverde deixarem enrere la zona central del país i començarem a recórrer la costa del Pacífic. La primera parada serà el Parc Nacional de Carara i el riu Tárcoles, amb els seus enormes cocodrils, mentres fem camí fins a Quepos, per visitar el súper conegut Parc Nacional de Manuel Antonio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada