29 de setembre, 2013

Amsterdam, tercera part

Dimecres al matí ens vam llevar d'hora per anar a visitar l'Artis Royal Zoo. Vam anar caminant fins a Muntplein, per agafar el tramvia que ens deixaria a l'entrada del parc. La Muntplein és una plaça que en realitat és un pont, el pont més ample de la ciutat.




Muntplein
El zoo d'Artis, que comparat a la resta que he visitat als Països Baixos no és dels més macos, està al centre de la ciutat cosa que li limita molt l'espai, però que té una col·lecció d'espècies molt interessant, uns jardins molt ben cuidats i, a més, alguns dels edificis i monuments del parc daten del segle XIX.

" La natura és la mestra de l'art "









A Amsterdam més del 50% de la població tria la bicicleta com a mitjà de transport, encara que plogui o faci fred (o tot a la vegada). Això fa que la ciutat estigui plena de bicis per tot arreu, de tot tipus i mides, i arreglades i decorades al gust del seu propietari.









Aquella nit coincidia que el Barça jugava el seu partit de Champions al Camp Nou contra l'Ajax d'Amsterdam, i no ens el vam voler perdre. Vam buscar un lloc per sopar que tingués pantalla gegant per a veure el futbol. Vam acabar a un pub irlandès on donaven el partit del Barça - Ajax, simultàniament amb el Milan - Celtic. El Barça va guanyar 4-0 (amb tres gols de Messi); i el Celtic, tampoc va estar de sort i va perdre 2-0.
Admirable l'educació i contenció dels espectadors de futbol holandesos, que van veure com Messi els esguerrava la nit, mentres des d'un racó del bar s'aplaudien (també amb certa contenció) tots els gols del Barça (ehem!).

Messi Artis Magistra (i perdoneu els que sabeu llatí, si em falla la declinació).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada