26 de juliol, 2013

Istanbul, tercera part

Dilluns al matí vam visitar el palau de Topkapi. De les dos parts del palau que m'interessava veure, l'harem i la tresoreria imperial, només vaig poder veure el primer. La cua per veure les armes i les joies feia por, i la gent es donava empentes per entrar (!!?).

A l'harem era on vivien les concubines del sultà (que podien ser fins a 300) i els eunucs (negres) que les vigilaven. És un edifici ple de diferents cambres recobertes de preciosos mosaics de tots colors. 
Les noies que arribaven a l'harem havien d'aprendre l'Islam i la cultura i llengua turques, a més eren instruïdes en les arts del vestir, del maquillatge, música, etc. Però només les més atractives i intel·ligents (sota el criteri de la mare del sultà), arribaven a conéixer el sultà en persona.












Al poc temps de sortir de l'harem i de la visita fallida a la tresoreria, agobiades de tanta gent, vam marxar del palau en direcció al barri de Fatih (una de les zones més musulmanes) per dinar. 

L'espasa de Süleyman i la daga Topkapi, que es poden veure a la col·lecció d'armes de la tresoreria, hauran d'esperar a una segona visita per a ser admirades com cal, sniff.

Pel camí vam fer una parada en un mercat de llibres (i altres objectes).





A la tarda vam pujar fins al complexe d'Eyüp, on hi ha un mirador amb vistes a la banya d'or (l'estuari  que divideix la ciutat d'Istanbul i que va a parar al Bòsfor). Després de passar una estona admirant les vistes, vam baixar passejant de nou fins a Fatih, on vam anar a veure una cerimònia sufí amb dansa de derviches.
Pel camí vam travessar l'Istanbul menys turístic, passant per carrerons amb roba estesa penjant de banda a banda, i entre grups de nens jugant a futbol.









Petites barquetes a la banya d'or (Haliç).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada